The DARK FACE of currency
9:43:00 AM | Author: Nik Muhammad Amin


Today’s World Economy: The Dark Face of Currency??

Date: 23rd February 2010 (Tuesday)

Time: 9.00 p.m. until 11.00 p.m.

Venue: ACR 1003

Speaker: Mr. Abdul Halim B. Abdul Hamid (FBL lecturer)

http://thegolddinar-tv.blogspot.com/


jOm ramai-ramai, insyaAllah bakal membuka paradigma dalam melihat tentang isu ini. Mungkinkah isu yang melanda dunia ini ada kaitannya dengan hidden agenda yahudi illuminati?


Cuti yang luarbiasa !
12:31:00 AM | Author: Nik Muhammad Amin
Cuti sambutan Hari Raya Cina yang lepas saya manfaatkan sepenuhnya untuk study, berukhuwah bersama family, berkebun, murajaah, main Pro Evolution Soccer 2010 dan juga meluangkan tenaga, minda, serta keringat bersama MANTOP Training and Consultancy. MANTOP Training and Consultancy di terajui oleh Ustaz Zamri TV9. TakdirNya telah membawa saya dan kakak untuk menjadi fasilitator dalam sebuah kem kepimpinan di Sekolah Berasrama Penuh Intergasi Rawang (SEPINTAR). Ia sangat menarik !

1. Program yang paling penat dalam sejarah hidup saya. Beberapa kali diri ini cuba untuk 'mencuri' ruang untuk melelapkan mata seketika. Itu baru jadi fasilitator, bukan lagi kem komander. Kem komander dan surrender, hehe!

2. Fasi yang insyaAllah mantop-mantop juga. Beberapa fasi dari Al-Azhar Mesir, Madinah, UKN, USIM, UiTM Perubatan, dan lain-lain. Tak lupa juga dari MMU. hek ~

3. Peserta adalah barisan pimpinan dalam Lembaga Kepimpinan Pelajar, LKP. Mereka semua sangat3 hebat. Tak pernah saya alami suasana bersama dengan mereka di tempat-tempat lain semasa saya menjadi fasilitator. Kepimpinan dalam diri mereka mula terserlah.

4. Banyak saya belajar daripada Kem Survival kepimpinan ini. Modul-modul yang dilakukan sedikit membentak pemikiran saya. Tarbiyah Jasadiyah fully diterapkan kepada pimpinan-pimpinan pelajar. Saya jelos tengok diorang ni. Tahan bila diuji, sabar bila emosi mereka ditekan. Kebal !

5. dll..(hehe!)



Ni gambar saya dan kakak menaiki pesawat Air Asia. Kebetulan, mak saudara saya batalkan tiket untuk ke Kuala Lumpur. So, diorang bagi kat kami. HoOrey! Boleh melayang kat udara. Ketinggian 28000 kaki dari paras laut, dengan kelajuan 853 km/jam ! hehe, laju sangat. Tak puas menghayati kebesaran Sang Pencipta melalui pandangan atas. Tengok bawah, alahai kecilnya kita tapi berlagak macam tuhan. Hm, moga jadi peringatan buat saya dan semua.











Banyak lagi gambar-gambar menarik. Cukup sekadar perkongsian dan sebagai memoir indah buat saya bersama saff pimpinan pelajar SBPI Rawang. Saya banyak menceduk ilmu bila berbual dengan Ustaz Fauzan, bekas Mahasiswa di Universiti Al-Azhar, juga bekas aktivis PMRAM.

"Nik, enta tau tak sebenarnya setiap manusia yang dilahirkan itu adalah pemimpin? Tapi nilai kepimpinan itu bukan datang secara azali, tapi nilai kepimpinan perlu dilatih!", respon Ustaz Fauzan bila saya bertanya apa resepi kejayaan ustaz dalam kepimpinan.