Wallpaper Institusi Usrah
5:37:00 PM | Author: Nik Muhammad Amin
"Kisah peperangan yang dilalui oleh Nabi SAW benar-benar memberikan pengajaran yang bermakna kepada kita semua sebagai umatnya. Perang bagi nabi bukan bertujuan menghancurkan musuh semata-mata, malah yang sebetulnya ialah menghapuskan kejahatan dan memalingkan musuh kepada kebenaran.
Apabila kita berperang kerana membela bangsa, maka bukan jihad namanya. Jika kita berperang kerana kepentingan diri atau gerakan, itu juga bukan jihad. Berperang dalam erti kata sebenar ialah kerana ingin menegakkan kalimah Allah. Maka Allah SWT telah meletakkan syarat-syarat asasi yang mesti diikuti dalam medan peperangan.
Kesatuan sangat penting dalam berjihad. Berada dalam satu saff yang teratur, taat kepada perintah ketua, mendahulukan yang terpenting, jangan pentingkan diri sendiri, memulakan dengan nama Allah yang Maha Mulia, menjauhi maksiat dan memperkasakan taat, serta sentiasa memperbetulkan niat."

Usai study malam semalam, berehat sebentar bersama Adobe photoshop CS. Teringin nak create wallpaper bagi persatuan yang dicintai, Institusi Usrah. Sesiapa yang berminat untuk letakkan sebagai wallpaper di desktop anda, silakan. Free of charge je. Untuk gambar yang berkualiti, klik pada gambar dulu, kemudian baru save.