New World Order (NWO) 1
10:49:00 AM | Author: Nik Muhammad Amin
Saya terbaca satu hadis Rasulullah SAW, "Sesiapa yang mempelajari bahawa sesuatu kaum itu,ia terselamat dari rancangan jahat mereka". Setahu saya hadis ini bukan hadis Hassan Sahih, tetapi hadis ini mempunyai makna yang sama dengan hadis yang diriwayatkan oleh At-Tirmizi,Hakim, Abu Daud, dan Ahmad.

Baru saya sedar akan peri pentingnya kita ambil tahu perancangan dan perkembangan ideologi atau falsafah kufur sang kafir. Sebab sebelum ini, saya tidak tahu bahkan malas nak ambil tahu. itulah budaya kita, malas. jangan sampai terhantuk baru nak tergadah ! Dengan mengetahui hakikat ini kita tidak mudah terperangkap dalam jaring - jaring yang mereka cipta.

Saya tertarik untuk membongkar tentang gerakan Freemason yang merupakan satu aliran fikiran. Gerakan Freemason adalah satu subjek yang telah banyak dibincangkan selama beberapa abad. Ada orang mendakwa Freemason sebagai jenayah dan kejahatan yang hebat. Daripada cuba memahami 'persaudaraannya', dan mengkritiknya sebagai objektif, kritikan telah menjadi musuh kepada organisasi ini. bagi pihak mereka pula, anggota-anggota Freemason ini telah mengekalkan tradisi berdiam diri berhadapan dengan dakwaan-dakwaan ini, mereka lebih cenderung menonjolkan diri mereka sebagai sebuah kelab sosial biasa sedangkan mereka tidak.

Kesan paling penting dalam kalangan penganut Freemason ialah falsafah mereka yang lebih sesuai digambarkan berdasarkan kepada beberapa istilah seperti 'metarialisme' dan 'humanisme sekular'. Bagaimanapun, ia adalah satu falsafah songsang yang berasaskan kepada andaian-andaian silap dan teori yang salah. Ini adalah titik permulaan asas di mana Freemason ini perlu dikritik. Memang tidak dapat dinafikan lagi bahawa angota Freemason bebas membuat pilihan dan menganut apa saja pandangan dunia yang mereka kehendaki dan hidup berdasarkannya. Sama juga macam kita. Ini adalah hak asasi manusia, the choice in your hand. Penulisan ini hanya sebagai satu kritikan kepada mereka supaya kembali kepada fitrah dan juga membuka mata kita semua, Open Your Mind. Dan bukankah kritikan itu juga merupakan hak asasi manusia, hak untuk bersuara?

Sedikit lagi info tentang Freemason yang mereka ni bertanggungjawab dalam membuat satu barrier orang-orang Eropah daripada agama,dan pada kedudukannya,ia mengasaskan satu tatacara baru berdasarkan kepada falsafah materialisme dan humanisme sekular. Orang-orang Freemason ini juga begitu berpengaruh dalam memaksa dogma-dogma ini ke dalam kebudayaan bukan Barat. Saya ada baca satu buku yang dicatit oleh Abdul Hadi Awang, Presiden PAS, yang bertajuk ISLAM dan DEMOKRASI ;

KITAB INJIL (bukan yang asal) menyebut,
"Give to Caesar what is Caesar's, and to God what is God's."
Apabila diterjemahkan ia memberi makna, "Berikan kepada raja apa yang menjadi milik raja dan berikan pada Tuhan apa yang menjadi milik Tuhan."

Ternyata sekali Kitab Injil yang dipinda ini telah gagal memacu cara hidup manusia dan menangani urusan duniawi. Kesannya, berlaku pelbagai pergolakan luaran dan dalaman oleh puak Barat. Keadaan ini mempengaruhi perkembangan pemikiran yang melahirkan berbagai-bagai teori ciptaan manusia yang tidak bertunjangkan agama yang hak di barat, seperti Freemason ini.


Gambar :

Masonic Lodge

Wang Kertas 1 Dolar Amerika Syarikat



Video :




ILLUMINATI FREEMASON SYMBOLS IN CORPORATE LOGOS EXPOSED









Novus Ordo Mundi (New World Order)



Anda harus terus mengkaji dan menganalisa. Kemudian anda akan lihat banyak subjek dari aliran fikiran sehinggalah tajuk-tajuk utama akhbar,lagu-lagu rock kepada ideologi-ideologi politik dengan fahaman yang lebih mendalam, dan tilikan yang lebih tepat terhadap makna-makna dan matlamat-matlamat di sebalik peristiwa-peristiwa dan faktor-faktor.


sumber :
1) Kitab Maza ya'nni intima'ie lil Islam
2) Harun Yahya
3) atasbawah.com
4) Youtube (dah jadi Main Streem Media)
5) Google Earth (klik sini dan tulis : Hyde Park,London untuk melihat Hyde Park Masonic Symbol)
This entry was posted on 10:49:00 AM and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Komentar:

On November 4, 2008 at 3:35 PM , -CZ- said...

bagus Amin....selamat datang ke dunia dan dimensi 'dahi berkerut'...hehehehe....jom sama2 kita track pergerakan dorang....ada kaitan dgn akhir zaman....dkt msia pun dorang dah lama wujud....dan ramai suka terlepas pandang...

-CZ-

 
On November 4, 2008 at 4:54 PM , Nik said...

kehkehkeh..memang dahi berkerut pon. tapi perkara ni penting yang perlu sama2 kita bongkarkan. ayuh rakan2, mari kita selidiki perancangan2 sang kafir yang bakal membawa kepada al-Malhamah al-Kubra (huru-hara besar diakhir zaman)- Amergeddon !